Parembugan:Walanda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Nèderlan[besut sumber]

Jeneng sing dianggo ing terbitan basa Jawa duk nguni. Nèderlan iku nagara asalé wong Walanda, déné Walanda iku wong saka Nèderlan. Rong tembung iku asring kuwalik-walik. Cahyo Ramadhani rembugan 27 Agustus 2016 06.35 (UTC)

Nuwun sèwu Mas, nagarinipun naminipun Nagari Walandi utawi Nagara Walanda ing ngoko. Tembung Nèderlan menika mboten patiya asring dipunenggé. Menawi tiyang saking Nèderlan ugi kasebat tiyang Walandi utawi wong Walanda. Meursault2004ngobrol 21 Agustus 2017 15.08 (UTC)
Dipundamel kalih mawon, nggih Pak: Nèderlan lan Walanda. Kakalihipun naté dipunagem mèh sami kathahipun. Mangkih kula cobi dandosi. Manawi tembung "Nèderlan" prayoginipun kanggé ing frasa punapa? Wirjadisastra (rembugan) 21 Agustus 2017 23.11 (UTC)
Sangertos kula tembung Nèderlan prayoginipun namung kaanggé ing kombinasi contonipun Indiya kados ing frasa Nèderlan Indiya lan variasi seratan sanèsipun. Kula ugi nuwèni Raja Nèderlan saha transkripsi utawi transliterasi (alihaksara) saking basa Walandi. Contonipun Ridêring Ordhê Nèdêrlan (Ridderorde Nederland / Nederlandse Ridderorde). Nèderlan piyambak mboten naté kaanggé ngrujuk marang nami nagarinipun. Meursault2004ngobrol 22 Agustus 2017 23.20 (UTC)
Matur nuwun sampun dipunalihaken. Meursault2004ngobrol 23 Agustus 2017 15.40 (UTC)