Parembugan:Tilpun sélulèr

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Luwih becik nganggo tembung Jawa. Contoné tilpun sélulèr utawa tilpun gegem utawa tilpun tangan. Embuh sing trep dhéwé apa aku kurang ngerti. Mbokmenawa ana ing kalawarti. Meursault2004ngobrol 05:42, 7 April 2011 (UTC)

ketoké wong jawa arang arang sing ngerti tilpun seluler, tilpun gegem apa manéh tilpun tangan. Tapi nék Hapé bocah cilik nganti wong tuwa ngerti kabeh. Smiley.png Empu rembugan 06:46, 7 April 2011 (UTC)

Bener pak. Nanging takkira kudu nganggo jeneng sing resmi. Kejaba tembung hapé utawa handphone ana ing bausastra resmi. Meursault2004ngobrol 07:09, 7 April 2011 (UTC)

kadosipun seratan sing leres tilpun sèlulèr sanès tilpun sélulèr lingganipun sèl ta?. Smiley.png Diakritik e taling pancen ngrepoti, diakritik a sing jelas-jelas beda malah ora dibedakna. Nèk dibédakna luwih mumeti manèh. Empu rembugan 09:36, 12 April 2011 (UTC)

Awit sélulèr punika tembung silihan saking basa Prancis. Sacara étimologis sanès sèl lingganipun nanging selule (Prancis cellule). Nèk nuwèni cellulaire pocapanipun [/se.ly.lɛʁ/] mila mekaten. Solusi sanès: pados ingkang langkung Njawani kados tangan utawi gegem. Meursault2004ngobrol 10:26, 12 April 2011 (UTC)