Parembugan:Spanya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Parembugan:Sepanyol)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Éjaan[besut sumber]

Cara tulis Sepanyol luwih umum dianggo ing karya-karya basa Jawa awal taun 1900-an. Tembung Spanyol malah ora pati lumrah jeroning basa Jawa. Salah siji contoné saka kalawarta Candrakanta babaran Radya Pustaka taun 1901 wulan Agustus.

"... ing Raja Inggris, pulo Bruni ingkang sisih lèr, pulo Sulu tuwin pulo-pulo Pilipinah kabawah ing Sepanyol, Bruni sisih lèr kilèn ingkang nama: Sarawak, [ Sara...]."

Cahyo Ramadhani pirembagan 1 Mei 2016 11.25 (UTC)