Parembugan:Pratélan wong Bulgaria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Tokoh[besut sumber]

Pak @Meursault2004:, badhé tangled. Yèn "tokoh" punika tembung Jawinipun punapa, nggih? Kula naté maos wonten kalawarti basa Jawi wonten ingkang nganggé tembung "paraga", wonten ingkang nganggé "bleger". Ananging kok miturut kula "paraga" punapa "bleger" tegesipun ingkang lumrah wonten sanèsipun. Cahyo Ramadhani rembugan 9 Oktober 2016 04.41 (UTC)

Mas Cahyo Ramadhani kula dèrèng mangertos tembung tokoh ing basa Jawi, tokoh menika pancèn serapan saking basa Indonésia. Tembung paraga menika namung mligi gegayutan kaliyan sandiwara lsp. Wonten basa Indonésia peran. Tembung bleger menika kula dèrèng naté mireng. Katonipun tembung pacelathon. Kula mangké padosi ing bausastra-bausastra kula rumiyin. Meursault2004ngobrol 9 Oktober 2016 04.47 (UTC)
Wonten tembung pribadi utawi mbokmenawi ingkang langkung trep inggih 'wong misuwur'. Meursault2004ngobrol 9 Oktober 2016 04.58 (UTC)
Conto: Wong misuwur ing Tanah Jawa. Meursault2004ngobrol 9 Oktober 2016 05.00 (UTC)