Parembugan:Ijrah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

aku mindhah artikel "hijrah" tumuju 'hijroh'. yèn manut basa arab, jelas nganggo "o" (kagem panjenengan sing dudu muslim: ing aab anané aksara "ro" lan ora "ra"). nanging, amarga basa indonesia (lan inggris) luwih akrab nganggo vokal 'a' dadiné asring kasebut hijrah. sangertiku, kiyai-kiyai kampung weton pondhok luwih asring migunakaké hijroh tinimbang hijrah. lan sing jelas luwih cocok kanggo basa jawa. wonten tanggapan?ang 10:17, 5 Desember 2008 (UTC)