Parembugan:Ijrah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

aku mindhah artikel "hijrah" tumuju 'hijroh'. yèn manut basa arab, jelas nganggo "o" (kagem panjenengan sing dudu muslim: ing aab anané aksara "ro" lan ora "ra"). nanging, amarga basa indonesia (lan inggris) luwih akrab nganggo vokal 'a' dadiné asring kasebut hijrah. sangertiku, kiyai-kiyai kampung weton pondhok luwih asring migunakaké hijroh tinimbang hijrah. lan sing jelas luwih cocok kanggo basa jawa. wonten tanggapan?ang 10:17, 5 Desember 2008 (UTC)