Menyang kontèn

Parembugan:Basa Sranan Tongo

Konten halaman tidak didukung dalam bahasa lain.
Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Cathetan[besut sumber]

Pak @KolomonggoBaru:, iki tembung-tembung sing tak saranaké supaya dienggo karebèn ora bola-bali nganggo tembung sing padha:

  • déning = oleh
  • lumantar = melalui (through)
  • minangka = sebagai
  • ing = di
  • nyang, menyang = ke, pada
  • karo = dengan
  • kanthi = dengan cara
  • saka/seka (pilih salah siji, sing penting ajeg/konsistèn) = dari
  • kanggo = untuk (for)
  • saperlu = untuk (in order to)
  • awit = karena (since)
  • amarga = karena (because)
  • batur tukon = budak
  • bendara = majikan
  • sesorah = pidato
  • sesambungan = komunikasi
  • padinan/bendinan = sehari-hari

Wirjadisastra (rembugan) 18 April 2017 06.08 (UTC)[wangsuli]

Aukaans[besut sumber]

Ngapunten nggih Pak @KolomonggoBaru:. Kula arani punika typo -.- Wirjadisastra (rembugan) 19 April 2017 01.29 (UTC)[wangsuli]

Aukaans iku turunan Afrika sing lumayu saka pakebon jaman biyen. Sawetara Kreol Suriname iku turunan sing ora lumayu.

Sami-sami...hehehe.