Parekam kasèt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Perekam tape rol-kanggo-gulungan

Perekam audio tape, deck tape, utawa mesin tape yaiku piranti rekaman lan reproduksi swara sing ngrekam lan muter maneh swara biasane nggunakake pita magnetik kanggo disimpen. Ing bentuk saiki, iki nyathet sinyal sing fluktuasi kanthi mindhah kaset liwat kepala tape sing polarisasi domain magnetik ing pita kasebut proporsional karo sinyal audio. Piranti rekaman rekaman kalebu geladhak pita rol-to-rol lan dek kaset, sing nggunakake kaset kanggo disimpen. Panggunaan pita magnetik kanggo ngrekam swara diwiwiti udakara taun 1930 ing Jerman amarga pita kertas kanthi oksida lacquered. Sadurunge pangembangan tape magnetik, perekam kawat magnet wis sukses nampilake konsep rekaman magnetik, nanging ora nate nawakake kualitas audio sing sebanding karo standar rekaman lan siaran liyane ing wektu kasebut. Penemuan Jerman iki minangka wiwitan saka inovasi anyar sing nyebabake rekaman tape magnetik saiki.