Parasite (filem 2019)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

Parasite (Hangul기생충; RRGisaengchung) nggih punika sesirah filem komedi saking Koréa Kidul taun 2019. Filem punika kaarahaken déning Bong Joon-ho. Juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani antawisipun Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong, Choi Woo-shik lan Park So-dam. Filem kasil nglantaraken nampi bebungah Palme d'Or ing Festival Film Cannes 2019 lan dados filem kapisan saking Korea Kidul ingkang nampi bebungah.[4]

Juru paraga[besut | besut sumber]

Pandamelan[besut | besut sumber]

Pamundhutan gambar kawiwitan ing surya 18 Mei 2018.[6][7] Pamundhutan gambar utama kalaksanan 77 dinten, dumugi surya 19 Sèptèmber 2018.[8]

Pambabaran[besut | besut sumber]

Filem katepangaken kaping pisan nalika adicara Festival Film Cannes 2019 surya 21 Mei[9] lan badhé kababar ing Korea Kidul ing surya 30 Mei 2019.[2][8]

Neon numbas hak pangeduman filem punika kagem pamirsa Amerika Lor ing adicara American Film Market (AFM) 2018.[10][11] Hak pangeduman punika ugi dipunsadé wonten Jerman (Koch Films), Prancis (The Jokers Films), lan Jepang (Bitters End).[12]

Pangalembana juru kritik[besut | besut sumber]

Rotten Tomatoes maringi biji 96% adhedhasar saking 27 pambiji, kanthi rata-rata 8,4/10.[13] Metacritic maringi biji 87 saking 100 adhedhasar 15 pangulas.[14]

Bebungah[besut | besut sumber]

Pasanggiri Titi Wanci Kategori Panampi Kasil
Festival Film Cannes 14–25 Mei 2019 Palme d'Or Bong Joon-ho Menang
Sydney Film Festival 5-16 Juni 2019 Best Film Parasite Menang[15]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "BONG Joon-ho’s PARASITE Claims Early Sales". Korean Film Biz Zone (ing basa Inggris). Dijupuk 3 February 2019. 
  2. a b "기생충". Naver Movie. Dijupuk April 8, 2019. 
  3. "황금종려상 받은 ‘기생충’ 제작비 135억원 든 이유…봉준호 “비정상의 정상화”". The Kyunghyang Shinmun (ing basa Korea). 26 May 2019. Dijupuk 2019-05-26. 
  4. Mumford, Gwilym. "Cannes 2019: Bong Joon-ho's Parasite wins the Palme d'Or – live". The Guardian. Dijupuk 25 May 2019. 
  5. "박서준 측 “봉준호 ‘기생충’ 특별출연” 2019년 스크린 열일(공식입장)". entertain.naver.com (ing basa Korea). Dijupuk 3 February 2019. 
  6. Kil, Sonia (30 May 2018). "Bong Joon-ho’s ‘Parasite’ Starts Shooting (EXCLUSIVE)". Variety (ing basa Inggris). Dijupuk 3 February 2019. 
  7. "BONG Joon-ho’s PARASITE Enters Production". Korean Film Biz Zone (ing basa Inggris). Dijupuk 3 February 2019. 
  8. a b "BONG Joon-ho’s PARASITE Wraps Production". Korean Film Biz Zone (ing basa Inggris). Dijupuk 3 February 2019. 
  9. "The Screenings Guide 2019". May 9, 2019. Dijupuk May 9, 2019. 
  10. McNary, Dave (31 October 2018). "Bong Joon-Ho’s Drama ‘Parasite’ Bought by Neon". Variety (ing basa Inggris). Dijupuk 3 February 2019. 
  11. "AFM: Neon Nabs Bong Joon-ho’s 'Parasite' From CJ Entertainment". The Hollywood Reporter (ing basa Inggris). Dijupuk 3 February 2019. 
  12. Noh, Jean. "Bong Joon Ho thriller 'Parasite' sells to US, Japan, France". Screen. Dijupuk 3 February 2019. 
  13. "Parasite (Gisaengchung) (2019)". Rotten Tomatoes. Fandango Media. Dijupuk May 26, 2019. 
  14. "Parasite Reviews". Metacritic. CBS Interactive. Dijupuk May 26, 2019. 
  15. Frater, Patrick; Frater, Patrick (2019-06-17). "‘Parasite’ Wins Sydney Film Festival". Variety (ing basa Inggris). Dijupuk 2019-08-25. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]