Papan Anggegana Internasiyonal Syamsudin Noor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Papan Anggegana Internasiyonal Syamsudin Noor

Bandar Udara Internasional Syamsudin Noor
Syamsudinnoorairportlogo.png
Bandar Udara Syamsudin Noor.jpg
Ringkesan
Jinis papan anggeganaUmum
Kang bakuPamaréntah Indonésia
Kang nglakokakéPT Angkasa Pura I
NgladèniBanjarmasin
PernahBanjarbaru, Kalimantan Kidul, Indonésia
Élevasi MISLS66 ft / 20 m
Koordhinat03°26′32″S 114°45′45″E / 3.44222°S 114.76250°E / -3.44222; 114.76250Koordhinat: 03°26′32″S 114°45′45″E / 3.44222°S 114.76250°E / -3.44222; 114.76250
Situs wèbsyamsudinnoor-airport.co.id//
Peta
Laladan Kalimantan ing Indonésia
Laladan Kalimantan ing Indonésia
BDJ kapernah ing Kalimantan
BDJ
BDJ
Pernahing papan anggegana ing Kalimantan Kidul, Indonésia
BDJ kapernah ing Indonésia
BDJ
BDJ
BDJ (Indonésia)
Sana playu
Ener Dawa Palumahan
m ft
10/28 2.500 8.202 Aspal
Statistik (2017)
Kang nunggang5.323.112
Obahan palwa udara66.347
Kargo22.995.784
Sumber: DAFIF,[1][2] Angkasa Pura I[3][4]

Papan Anggegana Internasiyonal Syamsudin Noor (basa Indonésia: Bandar Udara Internasional Syamsudin Noor) iku papan anggegana internasiyonal ing Banjarmasin, Kalimantan Kidul.[5] Perhané ing Kacamatan Landasan Ulin kang dohé 10 km ing sakuloné Banjarbaru utawa 25 km ing sakidulé Kutha Banjarmasin kang minangka kutha krajaning Kalimantan Kidul. Papan anggegana iki ngopèni wong kang nunggang montor mabur kèhé 5,3 yuta nalika taun 2017.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Informasi bab WAOO ing World Aero Data. Informasi anyar dhéwé saka Oktober 2006. Sumber: DAFIF.
  2. Informasi bab WAOO ing Great Circle Mapper. Sumber: DAFIF (saka Oktober 2006).
  3. (ing basa Indonésia) Airport information from Angkasa Pura I
  4. http://www.angkasapura1.co.id/uploads/files/10bb0090d3c9b148c2e291ad282339b7459fce5a.pdf
  5. "Banjarmasin airport expanded to accommodate 10m passengers per year". The Jakarta Post. Dijupuk 22 February 2019.