Pasisir Dreamland

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Panté Dreamland)
Pasisir Dreamland Bali

Pasisir Dreamland ya iku pasisir kang dumunung ing Désa Pecatu, Badung Pulo Bali sisih lor.[1][2]

Pasisir Dreamland kalebu pasisir pasir putih kang dumunung ing sangisore tebing-tebing dhuwur lan watu karang gedhe ing saindhenging pasisir.[2] Jeneng dreamland dijupuk saka tembung dreamland ing basa Inggris kang tegese tanah impian utawa dharatan impenan.[1] Dhek biyen ing tlatah Pecatu kang tandus lan gersang, tau arep digawe sawijining pusat wisata paling gedhe lan paling unik ing Asia Wetan-Lor.[1] Ing kono uga bakal diadhegake resor kang superluks (super mewah) kang digathukake karo kawasan wisata kang ngendhelake asli lan endahing alam.[1] Nalika krisis moneter ing taun 1998, mega proyek iki mandheg, ora kaurus, kamangka para warga banget anggone nganti-anti supaya proyek kasebut bisa rampung.[1] Kabeh nduwé pengarep-arep bisa pindah ing bisnis pariwisata lan tetanen.[1] Wiwit saka iku para warga ngarani tlatah kono minangka tanah impian utawa dreamland.[1]

Ombak ing laut Dreamland iku dhuwur lan gedhe. Mula saka iku, akeh peselancar (surfer) seneng selancar ing pasisir iki.[1] Dreamland uga dadi salah siji papan wisata surfing ing Bali.[1] Pasisir iki mujudake siji-sijine papan ing Bali kang ngetrapake Hukum Internasional saengga paugeran-paugeran kang ana ing pasisir iki luwih bebas.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]