Pasisir Dreamland

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Panté Dreamland)
Pasisir Dreamland Bali

Pasisir Dreamland ya iku pasisir kang dumunung ing Désa Pecatu, Badung Pulo Bali sisih lor.[1][2]

Pasisir Dreamland kalebu pasisir pasir putih kang dumunung ing sangisore tebing-tebing dhuwur lan watu karang gedhe ing saindhenging pasisir.[2] Jeneng dreamland dijupuk saka tembung dreamland ing basa Inggris kang tegese tanah impian utawa dharatan impenan.[1] Dhek biyen ing tlatah Pecatu kang tandus lan gersang, tau arep digawe sawijining pusat wisata paling gedhe lan paling unik ing Asia Wetan-Lor.[1] Ing kono uga bakal diadhegake resor kang superluks (super mewah) kang digathukake karo kawasan wisata kang ngendhelake asli lan endahing alam.[1] Nalika krisis moneter ing taun 1998, mega proyek iki mandheg, ora kaurus, kamangka para warga banget anggone nganti-anti supaya proyek kasebut bisa rampung.[1] Kabeh nduwé pengarep-arep bisa pindah ing bisnis pariwisata lan tetanen.[1] Wiwit saka iku para warga ngarani tlatah kono minangka tanah impian utawa dreamland.[1]

Ombak ing laut Dreamland iku dhuwur lan gedhe. Mula saka iku, akeh peselancar (surfer) seneng selancar ing pasisir iki.[1] Dreamland uga dadi salah siji papan wisata surfing ing Bali.[1] Pasisir iki mujudake siji-sijine papan ing Bali kang ngetrapake Hukum Internasional saengga paugeran-paugeran kang ana ing pasisir iki luwih bebas.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]