Pangresik hawa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pembersih udara dilebokake ing sangisore meja

Pembersih udara utawa pembersih udara minangka piranti sing mbusak kontaminan saka udara ing ruangan kanggo nambah kualitas udara ing njero ruangan . Piranti kasebut umume dipasarake minangka mupangate kanggo panandhang alergi lan panandhang asma, lan kanggo nyuda utawa ngilangi asap rokok liyane .

Ana rong jinis teknologi pemurnian udara, aktif lan pasif . Pemurni udara aktif ngeculake ion sing diisi negatif menyang udara, nyebabake polutan tetep ing permukaan, dene unit pemurnian udara pasif nggunakake saringan udara kanggo mbusak polutan . Pemurni pasif luwih efisien amarga kabeh bahan bledug lan partikel bakal dicopot saka udhara lan diklumpukake ing saringan. [1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Types and Function of Air Filters | Air Filtration System For Home, Office and Car". Official Blog Updates - Honeywell Air Purifiers (ing basa Inggris). 2017-09-04. Dibukak ing 2018-02-12.