Pangiring temantèn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Papat calon panganten putri nganggo klambi gagra, klambi tradisional India sisih lor
Prameswari junior iki, ing North Carolina, AS, nganggo klambi putih, kaya dene penganten wanita.
Panganten wanita (tengah) karo pembantu wanita (katelu saka kiwa) lan prameswari. Pembantu wanita bisa dibedakake nganggo klambi, sing bedane beda karo calon panganten wanita liyane, uga jabatane ing papan pakurmatan tradisional ing sisih tengen partai utama. Wiwit taun 1929, ing Minnesota, AS.

Pangiring temanten minangka anggota pesta penganten wanita ing upacara manten tradisional Kulon. Prameswari biasane wanita enom lan asring dadi kanca cedhak utawa sedulur. Dheweke nekani calon penganten wanita ing dina pesta utawa acara nikahan. Biasane, calon panganten wanita dipilih saka para wanita enom sing durung bebrayan kanthi umur bebrayan .