Panggangan Alaska

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Panggangan Alaska
Baked-Alaska.jpg
A baked Alaska.
Buku masakan: Panggangan Alaska  Médhia: Panggangan Alaska

Baked Alaska, uga dikenal minangka omelet norvégienne, omeletette surprise, utawa omeletette sibérienne, gumantung saka negara kasebut, minangka panganan cuci mulut sing kalebu es krim lan kue sing diwenehi meringue coklat . Piring kasebut digawe saka es krim sing dilebokake ing sajian pie, dilapisi irisan-irisan kue bolu utawa puding Natal, lan ditambah karo meringue . Panganan panganan cuci mulut kabeh banjur dilebokake ing oven sing panas banget kanggo sawetara wektu, cukup suwe kanggo ngencengake lan ngramel meringue nanging ora cukup suwe kanggo miwiti nyawiji es krim.[1]

A Cherry panggang Alaska

Variasi[besut | besut sumber]

Ing taun 1969, oven gelombang mikro sing nembe ditemokake nggawe gastrofisika Honggari Nicholas Kurti kanggo ngasilake Alaska panggang mbalik (uga diarani "Frozen Florida") - cangkang meringue beku sing diisi omben-omben panas.[2]

Variasi sing diarani bombe Alaska nuntut sawetara ron peteng kanggo disebarke ing panggang Alaska. Panganan panganan cuci mulut kabeh dikepung nalika disuguhake.[3]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. "Baked Alaska". Foodreference.com. Diarsip saka sing asli ing 17 June 2016. Dibukak ing 27 August 2016.
  2. Martin Lersch. "Molecular gastronomy: History". Khymos. Diarsip saka sing asli ing 1 May 2016. Dibukak ing 1 May 2016.
  3. Geoff Jansz. "Bombe Alaska". Burke's Backyard. Diarsip saka sing asli ing 6 March 2016. Dibukak ing 6 March 2016.