Pangeret

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pangeret iku arané perangané balungan omah wujud balok kayu sing dienggo dadi pambengganing cagak. Ing omah joglo, pangeret ya iku pérangan omah sing digawé saka kayu. Ya iku bagianipun omah joglo kang asal e soko kayu sing mpun di asah dadi alus terus gecek di dadekke rempeyek