Panganggo:Lina Muliana/Pantai Carita

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pesisir Carita menika sawijining pesisir ing pesisir kilen provinsi Banten, Indonesia . Pantai menika minangka wisata ing Indonesia ingkang misuwur, kajaba Pesisir Anyer, Pesisir Karang Bolong lan Pesisir Tanjung Lesung .Pesisir Carita minangka wisata ingkang wonten ing Kabupaten Pandeglang lan sampun ditetepaken miturut Keputusan Menteri Pertanian No.440 / kpts / UM / 1978 tanggal 15 Juli 1978 minangka Taman Wisata Alam. Pesisir menika misuwur minangka pesisir wedhi putih, sahéngga andhamél papan menika asring dipunkunjungi déning wisatawan lokal lan manca.Pesisir Carita sugih ing sumber daya alam. Pesisir ingkang amba lan ombak laut kang alit lan lembut nyapu ing pesisirr, sarta dipungabung kaliyan pamandangan Gunung Krakatau .

Jarak saking Jakarta menyang Pesisir Carita kinten-kinten 130km saged liwat margi tol Jakarta-Merak lan medhal ing gapura tol Timur Cilegon.

Fasilitasipun ing Pesisir Carita cekap lengkap, inggih punika kapal Banana, snorkeling, papan olahraga, nyilem, lan fasilitas lintunipun. Wonten uga kathah papan panginapan ing pesisir lan griya-griya ingkang dipungunakakén kagem papan panggonan. [[Kategori:Carita, Pandeglang]] [[Kategori:Pasisir ing Banten]]