Panganggo:Karimahmad109/ Ahmad Anwar Zahid utawa KH. Anwar Zahid

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Foto KH. Anwar Zahid Instagram = @ khanwarzahid.fans [1] Facebook = Santri Kyai Anwar Zahid [2]

Cithakan:Infobox Ulama Muslim Ahmad Anwar Zahid utawa KH. Anwar Zahid lair ana ing Bojonegoro tanggal 11 Maret 1974, Ahmad Anwar Zahid utawa KH. Anwar Zahid ya iku dai / pamimpin kawentar saka Bojonegoro sing nduwéni Ahlussah wal Jama'ah lan Nahdliyyah.

Wiwit cilik, KH. Anwar Zahid asring manggon ing Pondok Pesantrèn, Pondok Pesantrèn Islam sing kapisan dipanggoni ya iku Pondok Pesantrèn Langitan ing Tuban, sawisé ngangsu kawruh rada suwé ing pondhok, KH. Anwar Zahid pindhah menyang APTQ (Asrama PesantrènTa'limul Quran) Bungah, Gresik sing disinaoni ya iku Tahfidzul Quran, mula ora disélaki menawa KH. Anwar Zahid wis dadi Huffadz (wong sing apal Qur'an) wiwit cilik.

KH. Anwar Zahid lair lan manggon ing Kecamatan Kanor, Kabupatèn Bojonegoro, Jawa Wétan. Saben dina KH. Anwar Zahid kudu ngisi 3-4 jadwal pengajian ana ing pira-pira wilayah, sing wektuné ya manéka warna : wayah ésuk, awan lan soré, malah kepara nganti jam 1 ésuk, amarga jadwal panjaluké para jamaah saben dinané manéka warna lan ora ana jadwal sing tetep. Dadi bisa dimangerténi jadwalé 2 taun sabanjuré wis kebak. Dadi kanggo wong-wong sing péngin ngundang KH. Anwar Zahid kanggo ngisi pengajian, kudu antri jadwal lan nunggu 2 taun maneh.

Iki amarga cara ceramahé KH. Anwar Zahid banget populèré kanggo kabéh kalangan masyarakat, basa sing digunakaké uga gampang dingertèni para jamaah lan tansah diselingi guyonan dadi ora sepaneng, KH. Anwar Zahid mesthi nggathuk-nggathukaké laku lan sipat sing biasané dilakoni ing masyarakat, dadi para jamaah mung bisa ngguyu lan manggut-manggut ngiyani apa-apa sing diandharkaké déning KH. Anwar Zahid, dadine inti saka pengajian kui mau kanthi ora sengaja wis ditampa déning masyarakat liwat guyonan humor kui mau.

Dhasaré rekamané wis akèh disebaraké lan dituduhaké ing media sosial, salah sijiné ya iku ing YouTube Channel Anza Mania lan Instagram @ khanwarzahid.fans, sanajan KH. Anwar Zahid arang katon ing layar TV, nanging jadwal lan brosur-brosur pengajiané wis kasebar amba ing sawetara wilayah, utamané Jawa Wétan lan Jawa Tengah.

Saliyané ngisi pengajian ing Jawa, KH. Anwar Zahid uga asring ngisi pengajian reguler ing luar negeri, kayata Hong Kong, Korèa kidul, Malaysia. Saben wulan KH. Anwar Zahid tansah ngisi jadwal ana ing kana. Sak liyané iku, KH. Anwar Zahid uga ana jadwal rutin ing omahé saben dina Minggu Kliwon sing dijenengi Jamaah Maqoman Mahmudah .

KH. Anwar Zahid uga nduwéni Yayasan Pondhok sing ana ing jèjèré omahé, jenengé Pondhok Salafiyah As-Syafi'iyah Islamic Boarding School Foundation (kanggo bab PPDB taun 2019/20 bisa digolék ana ing info utawa pencét kéné ), ing kana ana loro tingkat pendhidhikan ya iku kanggo MTs lan MA, kanggo santriwan utawa santriwati sing péngin ngangsu kawruh ing Pondhok Salafiyah As-Syafi'iyah Islamic Boarding School Foundation kabèh tanggungan saben dinané diwénehaké kanthi gratis, nanging calon santriwan utawa santriwati mung bayar régistrasi lan finansial baé.

Jeneng lengkap Ahmad Anwar Zahid
Panggonan lair Bojonegoro
Tanggal lair 11 Maret 1974
Jeneng bojo Hj. Isiah
Alamat Jl. Masjid Baitul Abidin, Dsn. Simorejo, Ds. Simo, Kecamatan Kanor, Bojonegoro, Jawa Timur, 62193
Media sosial @ khanwarzahid.fans
Hubungi MANAGER =

0857-3640-5358 ( via WhatsApp / offline )

0856-0011-7170 ( via WhatsApp )


</br> MEDIA SOSIAL ADMIN =

0878-5369-7842 ( via WhatsApp )