Panganggo:Ilham yoga saputra/Kepangkatan Tentara Nasional Indonesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tentara Nasional Indonesia



</br>
pus|180x180pxpra=|Angkatan UdaraAngkatan Udharapra=|Angkatan UdaraPangkat ing Angkatan Udara Indonesia




</br>
Perkembangan Militer
pra=|Angkatan Darat Tentara
pra=|Angkatan Laut Angkatan Laut
Liyane
pra= Sejarah TNI
pra= Panglima TNI
Pangkat ing TNI
pra=|Angkatan Darat Pangkat ing Angkatan Darat Indonesia
pra=|Angkatan Laut Pangkat ing Angkatan Laut Indonesia

Pangkat ing Angkatan Bersenjata Indonesia yaiku sebutan lan keselarasan jajaran militer ing Tentara Nasional Indonesia sing kasusun saka Angkatan Darat, Angkatan Laut, lan Angkatan Udara wiwit saka tingkat paling dhuwur ( Pegawai ), Bintara, menyang paling ( Tamtama ). Saben prajurit diparingi peringkat miturut validitas wewenang lan tanggung jawab ing hirarki prajurit.

Pangkat TNI wiwit nalika isih disebut Angkatan Darat Keamanan Rakyat . Wiwit saiki dibentuk nganti saiki, jajaran TNI wis ngalami owah-owahan ing pangkat lan jeneng pangkat.

Sejarah[besut | besut sumber]

Aransemèn pangkat wiwit wiwit TNI tetep dijenengi TKR (Tentara Kaamanan Rakyat). Adhedhasar Urutan Kepala Kantor Pusat TKR (MTTKR) tanggal 5 Nopèmber 1945, ditapak asmoni dèning Létnan Jénderal Oerip Soemohardjo minangka Kepala Staf Markas Besar, sawijining notifikasi diterbitaké ngatur lan nglatih seragam lan pratandha Tentara Keamanan Rakyat. [1] Amarga atmosfér nalika iku isih kurang, MTTKR mréntah para komandan ing Jawa lan Madura kanggo nglatih seragam kanggo prajurit kasebut. Ing déklarasi kasebut dhawuh supaya werna seragam ora diwenehaké, nanging pangkat militer kudu padha ing saindhenging jajaran TKR.

Wiwit penerbitan dèklarasi saka Markas Besar TKR nganti ditokaké keputusan KASAD tanggal 21 Mei 1957, ora ana pangkat Brigadir Umum . Ing wektu kuwi pangkat salah sijine pejabat tinggi dijenengi General Major. [1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Sedjarah Militer Kodam VII/Diponegoro (1968). Sedjarah TNI-AD Kodam VII/Diponegoro. Sirnaning Jakso katon Gapuraning Ratu. Semarang: Jajasan Penerbit Diponegoro.