Panganggo:Fachriatul Mila/Senam Kesegaran Jasmani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Senam Kesegaran Jasmani utawa asring disingkat SKJ ya iku senam massal sing diwajibaké dening pemerintah Indonesia . Senam iki biasané diiringi lagu-lagu ritmik saka macem-macem propinsi sing disusun ulang lan biasané dilakoni dening kelompok wong akéh. SKJ biasané ana ing panggonan umum ing Indonesia ing dina tartamtu ing salebeting minggu, ing dina Jumat esuk. Senam iki diiringi musik sing disedhiyakake dadi populer ing '80s lan' 90s nalika pamaréntah Orde Baru .

Bédané karo Senam Pagi Indonesia[besut | besut sumber]

Seri Senam Pagi Indonesia (SPI) dikenalaké ing pungkasan taun 70-an kanthi seri SP, A, B, C, lan D kanggo bocah sekolah. Senam Kesegaran Jasmani dikenalaké ing wiwitan taun 1984 adhedhasar Surat Préntah Menpora sing diajaraké tumrap kabéh masyarakat Indonesia.

Daptar Senam Kesegaran Jasmani Indonesia[besut | besut sumber]

SKJ '84[besut | besut sumber]

SKJ '88[besut | besut sumber]

  • Lagu pengiringé digawé dening Januar Ishak . Sawijining séri luwih saka 5 menit.

SKJ '92[besut | besut sumber]

  • Lagu pengiringé sing digawé dening Januar Ishak . Sawijining séri 12 menit 9 detik kanggo salah sawijining versi seri, sing ngandhut Pemanasan, Inti, diwiwiti kanthi lagu:
  1. Yamko Rambé Yamko ( Papua )
  2. Jali Jali ( Jakarta )
  3. Tanduk Majeng ( Jawa Timur )
  4. Cing Cangkeling ( Jawa Barat )
  5. Rasa Sayangé ( Maluku )
  6. Paris Barantai ( Kalimantan Kidul )

SKJ '94[besut | besut sumber]

  • Lagu pengiringé iki padha karo SKJ 93, mung diwénéhi angka.

SKJ Kanggo anak SD '96[besut | besut sumber]

Digawé dening FX Sutopo, ngemot Pemanasan, Inti, Penyejukan, lan Penyejian, durasiné10 menit.

Senam Sajojo[besut | besut sumber]

  • Gerakané diiringi lagu Sajojo saka Papuh

Senam Poco - Poco[besut | besut sumber]

Senam Kubro Siswo[besut | besut sumber]

  • Diiringi kanthi lagu lan gerakan saka serapan tari tradisional Jawa, Tari Kubro Siswo . Ciri musiké ya iku ana drum, trompèt, lan gamelan.

Senam Lansia[besut | besut sumber]

  • Biasané dilakoni déning para peserta sing wis tuwa utawa ora duwé fisik kang normal lan séhat kaya wong enom. Ing YouTube Menpora wis ngunggah video senam lansia kasebut.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

[[Kategori:Olahraga ing Indonesia]]