Panganggo:Ekapuspita rahayu/Mi ayam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ekapuspita rahayu/Mi ayam
Buku masakan: Ekapuspita rahayu/Mi ayam  Médhia: Ekapuspita rahayu/Mi ayam

Mi ayam utawa mi daging ayam yaiku masakan Indonesia sing digawe saka mie godhok endok godhok banjur disiram karo soy saos khusus karo pitik lan sayuran . Mi ayam kadhangkala ditambahake karo bakso, pangsit, lan jamur . Mie asalé saka Tiongkok ananging mie ayam ing Indonesia ora ditemokake ing Cina. [butuh sitiran] Mi ayam saka Cina kidul, utamane saka wilayah pelabuhan kayata Fujian lan Guandong. [butuh sitiran] Senadyan mie ora asli ing Indonesia, nanging saiki mie ayam katon kaya panganan tradisional Indonesia. Pakanan iki wis nyebar ing saindhenging Indonesia, utamané ing Jawa, panganan iki gampang banget kanggo nggoleki. Mie ayam sing populer ing Indonesia yaiku saka Wonogiri . [butuh sitiran]

[[Kategori:Olah-olahan Indonésia]] [[Kategori:Kaca sing nganggo sintaksis gambar lawas]] [[Kategori:Kaca mawa pertalan kang durung kapriksa]]