Panganggo:Asri Nurhayati/Kuntul tongtong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bangau tongtong
Leptop javan 090708-9734 tmii.JPG
Bangau tongtong, Leptoptilos javanicus
bersarang di taman burung TMII
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Aves
Ordho: Ciconiiformes
Famili: Ciconiidae
Génus: Leptoptilos
Spésies: L. javanicus
Jeneng binomial
Leptoptilos javanicus
Horsfield, 1821

Kuntul Tongtong utawi Leptoptilos javanicus, ya iku spèsiès manuk kuntul utawa kaluwarga Ciconiidae .Kasebar ana ing Asia kidul saka India wétan nganti Jawa .

Dhuwuré watara 110-120 cm, bobote 5 kg lan swiwine 210 cm. Spèsiès iki paling cilik ing gènus Leptoptilos . Ana ing ndhuwur awak lan swiwi iku wérnané ireng, nanging weteng, kalung pinggul lan ngisor buntut wérnané putih pethak. Sirah lan gulune botak, kanthi wulu katun pethak sing apik ing makutha. [2] Paruhe wérnané pucet, dawa lan kandél. Manuk enom luwih wérnané luwih kusèm saka manuk dewasa.

Kuntul iki, kaya jinising kuntul liya, mangan iwak, kodhok, cecak, serangga gedhe, lan invertebrata liyane. [3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. BirdLife International (2013). "Leptoptilos javanicus". IUCN Red List of Threatened Species. Version 2013.2. International Union for Conservation of Nature. Dijupuk 8 Maret 2014.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2.  Austria. 2000. Burung-burung di Sumatra, Jawa, Bali dan Kalimantan. LIPI dan BirdLife IP. Bogor. Hal. 72-73
  3.  Austria. 1996. The Book of Indian Birds. Bombay Nat. Hist. Soc. P.80

Pranala luar[besut | besut sumber]

Database Burung Terancam Punah - Burung Indonesia

[[Kategori:Artikel mawa mikroformat 'species']]