Panganggo:Ani Sasanti/Sakura

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sakura (桜, 櫻?) bebarengan karo kapentingan chrysanthemums, ing kembang nasional Jepang sing blooms ing spring, sak mburi Maret nganti pungkasan Juni .

Sakura bisa ditemokake nang endi wae ing Jepang, ditampilake ing macem-macem barang konsumne, kalebu kimono, alat nulis, lan piranti dapur . Kanggo Jepang, cemara minangka simbol penting, sing asring dikaitake karo wanita, urip, pati, lan uga simbol kanggo nyebut ikatan antarane wong, wani, sedih, lan kabungahan. Sakura uga minangka metafora kanggo karakteristik urip sing ora permanen.

wit sakura iku salah sawijining wit sing kagolong ing kulawarga Rosaceae, genus Prunus mirip karo wit plum, persik, utawa apricot, nanging ing umum ceri kasebut diklasifikasèkaké ing sakura subgenus. Asal saka tembung "sakura" iku tembung "kanthong" ( Japanese kanggo "Bloom") plus seselan sing States jamak "ra". Ing basa Inggris, kembang sakura kasebut disebut cherry blossoms

cemeng kembang gumantung ing spesies, ana cemeng putih karo Jambon, kuning enom, jambon, ijo enom utawa abang padang.

Kembang diklasifikasèkaké dadi 3 jinis adhedhasar susunan godhong makutha:

  • kembang tunggal kanthi mahkota selapis
  • kembang dobel karo godhong mahkota berlapis
  • kembang semi dobel

Bunga-bunga Cherry mekar seprapat taun, ing pulo Honshu, kuncup kembang - kembang cherry someiyoshino wiwit muncul ing pungkasan mangsa lan kembang mekar ing akhir Maret nganti sasi April nalika cuaca mulai panas.

Ing Jepang, sawetara cherry cherry diwiwiti ing Okinawa nalika Februari, terus ing sisih kulon Pulo Honshu, Tokyo, Osaka, Kyoto saka sekitar akhir Maret nganti awal April, banjur pindhah alon ing sisih lor, lan pungkasan ing Hokkaido nalika liburan Golden Week .

Saben taun pengamat sekura njupuk peta gerakan kembang sakura someiyoshino saka kulon nganti wetan lan banjur disebut utara sakurazensen . Kanthi nggunakake peta sakurazensen bisa nemokake lokasi kembang sakura ing mekar ing wektu tartantu. [[Kategori:Rosaceae]] [[Kategori:Kaca mawa pertalan kang durung kapriksa]]