Panganggo:Ali Munir/Bak Pulo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mandalika
Géografi
Pernah Asia Tenggara
Koordhinat Koordhinat: Unknown argument format
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
Kapuloan Sunda besar
Administrasi
Indonesia
Provinsi Jawa Tengah
Kabupaten Jepara
Dhémografi
Cacah jiwa 30 jiwa
Golongan ètnik Jawa

Mandalika, iku sawijining pulo cilik kang dumunung ing segara Jawa, ing sisih lor pesisir Jawa Tengah. Secara administratif, pulo iki kelebu wilayah Kabupaten Jepara provinsi Jawa Tengah, Indonesia. Dumunungé kang kurang luwih mung 2 km seka pante, pulo iki katon sinawang seka desa Ujung Watu. Ugo katon seka Benteng Portugis, sawijining panggonan rekreasi ing Jepara, kanthi jarak ora luwih seka 500 meter.

Pulo Mandalika iki, Pancen adep-adepan karo panggonan rekreasi Benteng Portugis sing ana persis ing pinggir segara ing desa Ujung Watu kecamatan Keling Kabupaten Jepara.

Pulo iki kang manggoni ora akih wong. Kejaba para petugas jaga mercusuar kang ana ing pulo iki. Mercusuar iki gawé tandha marang kapal-kapal gedhe kang liwat ing kiwa tengené pulo. Sawijining kapal kang kerep liwat yaiku Kapal Kartini kang ngelayani rute Jepara - Karimunjawa.

Musibah KM Senopati Nusantara[besut | besut sumber]

Pulo iki sempet kuncara amargha kedadian Musibah KM Senopati Nusantara kang kérem ana kiwa tengené pulo iki[1]

Pranala luar[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]