Panganan organik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Produksi organik ing pasar petani ing Argentina

Panganan organik minangka panganan sing diproduksi kanthi cara sing cocog karo standar tani organik . Standar beda-beda ing saindenging jagad, nanging tani organik nduweni praktik sing sumber daya siklus, ningkatake keseimbangan ekologis, lan ngreksa keanekaragaman hayati . Organisasi sing ngatur produk organik bisa matesi panggunaan pestisida lan pupuk tartamtu ing cara tani sing digunakake kanggo ngasilake produk kasebut. Panganan organik biasane ora diolah nggunakake iradiasi, pelarut industri, utawa aditif panganan sintetis. [1]

Pertanian organik duwe biaya produksi lan panen sing luwih murah, biaya tenaga kerja sing luwih dhuwur, lan rega konsumen sing luwih dhuwur dibandhingake karo cara tani konvensional .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Pesticides in Organic Farming". University of California, Berkeley. Dibukak ing 2014-06-17. Organic foods are not necessarily pesticide-free. Organic foods are produced using only certain pesticides with specific ingredients. Organic pesticides tend to have substances like soaps, lime sulfur and hydrogen peroxide as ingredients. Not all natural substances are allowed in organic agriculture; some chemicals like arsenic, strychnine, and tobacco dust (nicotine sulfate) are prohibited.