Pandhangan Yahudi babagan perkawinan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pernikahan Yahudi ( Jozef Israëls, 1903)
Panganten Wanita Yahudi ( Rembrandt, 1662–6)

Pandhangan wong Yahudi babagan perkawinan, miturut sejarah, nyediakake hak kitab [1] kanggo garwa sing ditampa dening garwane. Perkawinan dipungkasi amarga dokumen perceraian sing diwenehake wong lanang marang garwane, utawa amarga pati salah sawijining pihak. Rerincen tartamtu, utamane minangka proteksi kanggo garwane, ditambahake ing jaman Talmud .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Exodus 21:10