Palèt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Palet

Palèt iku piranti kang digawé saka plastik, keramik utawa kayu uga duwé mumpangat kanggo nyampur cèt nalika nglukis.Palèt dimumpangataké déning pelukis kanggo nyampur werna pokok utawa asring kasebut ing seni rupa werna primèr .Campuran werna primèr bisa ngasilaké werna analogus , monokromatik.Werna dhasar palèt biyasané kapilih werna kang netral kaya ta werna putih .

Jinis[besut | besut sumber]

  • Palèt rata kang biyasané dimumpangatake kanggo nyampur cèt lenga
  • Palèt cekung ya iku palèt kang dianggo nyampur cèt banyu