Palèt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Palet

Palèt iku piranti kang digawé saka plastik, keramik utawa kayu uga nduwèni mumpangat kanggo nyampur cèt nalika nglukis.Palèt dimumpangataké déning pelukis kanggo nyampur werna pokok utawa asring kasebut ing seni rupa werna primèr .Campuran werna primèr bisa ngasilaké werna analogus , monokromatik.Werna dhasar palèt biasané kapilih werna kang netral kayata werna putih .

Jinis[besut | besut sumber]

  • Palèt rata kang biasané dimumpangatake kanggo nyampur cat lenga
  • Palèt cekung ya iku palèt kang dianggo nyampur cat banyu
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Palèt&oldid=984375"