Palèt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Palet

Palèt iku piranti kang digawé saka plastik, keramik utawa kayu uga duwé mumpangat kanggo nyampur cèt nalika nglukis.Palèt dimumpangataké déning pelukis kanggo nyampur warna pokok utawa sok diarani ing seni rupa warna primèr.Campuran warna primèr bisa ngasilaké warna analogus , monokromatik.Werna dhasar palèt lumrahé kapilih warna kang netral kaya ta warna putih.

Jinis[besut | besut sumber]

  • Palèt rata kang lumrahé dimumpangatake kanggo nyampur cèt lenga
  • Palèt cekung ya iku palèt kang dianggo nyampur cèt banyu