Pakistan International Airlines Corporation

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pakistan International Airlines
پاکستان

انٹرنیشنل ایئر لائنز

Pakistan International Airlines Logo.svg
IATA ICAO Kode panggil
PK PIA PAKISTAN
Didegaké 1946 (sebagai Orient Airways)
Hub Papan Anggegana Internasional Jinnah

(Karachi)

Hub sekunder
Kutha fokus
Program frequent flyer PIA Awards Plus+
Anak perusahaan
  • Roosevelt Hotèl
  • Scribe Hotèl
  • Skyrooms (Private) Limited
  • PIA Investments Limited
Ukuran armada 40
Kutha tujuan 60 incl.cargo
Perusahaan induk Pamerintah Pakistan (Kamentrian Pertahanan Pakistan)

[1]

Slogan perusahaan "Great People to Fly With"

"Come Fly With Us"

Kantor pusat [[Papan Anggegana Internasional

Jinnah]]
Karachi, Pakistan

Wong wigati
Situs web www.piac.com.pk

Pakistan International Airlines Corporation (Basa Urdu: پاکستان بین الاقوامی ایئر لائنز), langkung misuwur kanthi cekakan PIA, inggih punika maskapé pamiberan nasional Pakistan.[2] Papan Anggegana ingkang utami inggih punika Papan Anggegana Internasional Jinnah ing Karachi, Papan Anggegana Internasional Allama Iqbal ing Lahoré, lan Papan Anggegana Internasional Islamabad ing Islamabad /Rawalpindi.[2] PIA kalebet maskapé bintang tiga (kanthi kinerja ingkang saé) déning Skytrax, satunggalipun organisasi resmi ingkang neliti lan mbiji kualitas maskapé lan papan anggegana.[3]

Boeing 777-200 kagunganipun PIA

Pakistan International Airlines sampun wonten wiwit Pakistan déréng dados negari.[4] Ing taun 1946, Muhammad Ali Jinnah nggadhahi pamanggih bab awratipun nggadhahi jaringan maskapé panerbangan ing usaha damel madheging negari.[4] Panjenenganipun lajeng nyuwun pambiyantunipun Mirza Ahmad Ispahani, tiyang industrialis ingkang sampun pengalaman.[4]

Nalika tanggal 23 Oktober 1946, Orient Airways dipundamel kanthi punjeripun ing Kalkuta.[4] Maskapé punika miwiti layanan miber ing wulan Juni 1947 kanthi rute Sittwe lan Rangon, kanthi montor miber Douglas DC-3.[4] Kalih wulan salajengipun, negari Pakistan jumeneng, lan punjeripun dipungantos saking Kalkuta dipungantos dados ing Karachi.[4] Nalika 11 Maret 1955, Orient Airways ndhérék nggabung kaliyan paskapai pamiberan ingkang sampun dipunrencanakaken déning pamarentah lan salajengipun dados Pakistan International Airlines Corporation.[4]

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

Pakistan International Airlines

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Annual Report 2006 (Part-I)" (PDF). Pakistan International Airlines. 2007-04-03. Retrieved 2007-08-14. 
  2. ^ a b (en)Contact Us dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  3. ^ (en)The World's official 3-Star Airlines™ – SKYTRAX dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  4. ^ a b c d e f g (en)About PIA – History dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)