Pakan manuk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Campuran wiji ing pakan manuk

Panganan manuk utawa wiji manuk minangka panganan (asring jinis wiji, kacang, utawa woh-wohan garing) sing dipangan manuk . Nalika paling pangan manuk punika panganan kanggo unggas komersial, wong uga nggunakake pangan manuk Feed pet manuk utawa alam bébas manuk.Maneka jinis panganan manuk nggambarake spesies manuk sing bisa dipangan, yaiku karnivora utawa manuk mangan nektar.


Wiji kembang srengenge narik kawigaten manuk sing paling jembar, mula asring dadi pakan manuk ing pekarangan mburi. Nanging, macem-macem jinis wiji bisa mbantu narik macem-macem jinis manuk menyang kebon lan kebon mburi. Umumé, campuran sing ngemot millet abang, gandum, lan "pangisi" liyane ora nyenengake kanggo umume manuk lan bisa nyebabake akeh sampah nalika manuk ngurutake campuran kasebut. [1]

Nalika iku laku populer kanggo Feed manuk liar saka feeders manuk, padha bisa nindakake risiko potensial kanggo manuk sing Feed ana, kayata penyakit, [2] kodho, [3] lan predation dening kewan domestik. [4] Peneliti nyaranake supaya pakan manuk disinfeksi saben diisi ulang.

Bushtits mangan suet saka pakan manuk

Referensi[besut | besut sumber]

  1. https://www.allaboutbirds.org/news/types-of-bird-seed-a-quick-guide/
  2. "Birds that eat at feeders more likely to get sick, spread disease". Dibukak ing 2017-01-31.
  3. "Feeding birds". The RSPB (ing basa Inggris). Dibukak ing 2017-01-31.
  4. "Backyard Feeders: Dangers To Watch Out For | Petcha". www.petcha.com. Dibukak ing 2017-01-31.