Pakan iwak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Fishmeal bubuk

Panganan iwak minangka produk komersial sing umume digawe saka iwak sing ora digunakake kanggo konsumsi manungsa; Fishmeal umume digunakake kanggo menehi panganan kewan tani ing lingkungan tetanen. Amarga padhet kanthi kalor lan murah kanggo diprodhuksi, fishmeal duwe peran penting ing tuwuhing peternakan pabrik lan jumlah kewan tani sing bisa dipakani lan dipangan. Produksi lan panggunaan gedhe saka iwak iku kontroversial. Pasar nguntungake kanggo iwak minangka panganan nyengkuyung para perikanan perusahaan supaya ora matesi panenane hasil (saka panganan sing digawe iwak), mula bisa nyebabake ekosistem, kerusakan lingkungan, lan ambruké perikanan lokal. Lan peranane kanggo nggampangake anakan lan kakehan mangan jutaan babi lan pitik ing peternakan pabrik dikritik dening hak-hak kewan lan kelompok kesejahteraan kewan. Produsen iwakmeal minangka kontras yen peran fishmeal ing panganan lan ternak pirang-pirang yuta kéwan tani nyebabake produksi panganan luwih akeh lan panganan jutaan wong ing saindenging jagad.