Pain au chocolat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
pain au chocolat
Pain au chocolate
Pain au chocolate
Jeneng liyanéChocolatine, chocolate bread, couque au chocolat
JinisViennoiserie sweet roll
Panggonan asalFrance
Hawa ajanganHot or Cold
Woworan pokokYeast-leavened dough, chocolate[1]
Buku masakan: pain au chocolat  Médhia: pain au chocolat

Pain au chocolat ( pocaping cara Prancis: [pɛ̃ o ʃɔkɔla]  (Speaker Icon.svg listen)pra=|Babagan swara iki , kanthi harfiah "roti coklat"), uga dikenal minangka coklat ( diucapaké: [ʃɔkɔlatin]  (Speaker Icon.svg listen)pra=|Babagan swara iki ing sisih kidul-kulon saka Prancis lan ing Quebec, jinis viennoiserie muter legi dumadi saka cuboid saka ragi - ragi, padha ing susunan menyang jajanan puff, karo siji utawa rong bagéyan coklat peteng ing tengah.

Pain au coklat digawe saka adonan berlapis sing padha karo croissant . Biasane didol isih panas utawa anget saka oven, umume didol bareng karo croissant ing toko roti lan supermarket Prancis .

  1. Torres, Jacques. "Croissants, Pain au Chocolat, Pain Raisin and Danish". Food Network. Dibukak ing 16 June 2017.