Pai pot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pot pie
ChickenpotpieswholeFeb09.jpg
JinisSavoury pie
Woworan pokokMeat (beef, chicken, lamb or turkey), gravy, mixed vegetables (potatoes, carrots, green beans and peas)
Buku masakan: Pot pie  Médhia: Pot pie

Pai panci minangka jinis pie daging kanthi kerak pai ndhuwur [1] isine jajanan flaky . Tembung kasebut digunakake ing Amerika Utara. [2] [3] Pai panci bisa digawe kanthi macem-macem isi, kalebu unggas, daging sapi, panganan laut, utawa tambalan adhedhasar tanduran, lan bisa uga beda karo jinis kerak. Ing Amerika Serikat, pie pot sapi lan pie pot ayam minangka jinis pai pot sing paling populer lan bisa beda-beda gumantung saka persiapan lan bahan-bahan. Pai panci bisa disiapake kanthi pirang-pirang cara, kalebu ing wajan ing ndhuwur kompor, [4] ing sajian panggang ing oven, [5] utawa ing Iron Pie Mountain ing ndhuwur geni. [6] Ana macem-macem jinis pai pot kayata taco, Ham lan brie pizza, lan steak lan jamur. [7] Cangkang pie lan kerak bisa digawe saka awal utawa bisa digawe saka toko sing tuku kerak pie utawa adonan biskuit lan kalebu bahan-bahan kayata mentega utawa minyak zaitun, glepung, lan shortening. [8] Sawise disiapake lan disajikake, turahan pie pot bisa disimpen ing beku kanggo konsumsi mengko. [9]

Pie panci pitik digawe karo jajanan puff

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Pot Pie". Dibukak ing 25 September 2015.
  2. "pot pie - Definition of pot pie in English by Oxford Dictionaries". Oxford Dictionaries - English.
  3. "pot pie - meaning of pot pie in Longman Dictionary of Contemporary English - LDOCE". www.ldoceonline.com.
  4. "Easy Skillet Chicken Pot Pie". Perdue.com. Dibukak ing 1 March 2018.
  5. "Creamy Chicken Pot Pie". Perdue.com. Dibukak ing 1 March 2018.
  6. "Campfire Chicken Pot Pie". Perdue.com. Dibukak ing 1 March 2018.
  7. "Great News: You Can Turn Anything Into A Pot Pie". HuffPost (ing basa Inggris). 2012-10-15. Dibukak ing 2020-11-18.
  8. "Homemade Chicken Pot Pie". BettyCrocker.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-11-18.
  9. Selasky, Susan. "Ask the Test Kitchen: Freezing chicken pot pie is a breeze". Detroit Free Press (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-11-18.