Pai daging (Australia lan New Zealand)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Meat pie (Australia and New Zealand)
Meat pie.jpg
A typical meat pie with tomato sauce
JinisMeat pie
Woworan pokokDiced or minced meat, gravy
Buku masakan: Meat pie (Australia and New Zealand)  Médhia: Meat pie (Australia and New Zealand)




Australia utawa New Zealand daging pie punika tangan-ukuran pie meat ngemot diced utawa meat minced lan saos, kadang karo trikatuka, jamur, utawa keju lan asring migunakaken minangka takeaway cemilan pangan.

Pai daging dianggep apik ing Australia lan Selandia Baru . [1] Iki diterangake dening mantan Perdana Menteri New South Wales Bob Carr ing taun 2003 minangka " sajian nasional " Australia. [2] [3] Wong Selandia Anyar nganggep pie daging minangka bagean saka masakan New Zealand, lan dadi bagean identitas nasional Selandia Baru. [4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Taonga, New Zealand Ministry for Culture and Heritage Te Manatu. "12. – The New Zealanders – Te Ara Encyclopedia of New Zealand". teara.govt.nz. Dibukak ing 3 December 2016.
  2. "Media Watch - Sausage roll policy". abc.net.au. Dibukak ing 3 December 2016.
  3. Harland, Robert. "Aussie meat pies". SunStar. Dibukak ing 24 June 2020.
  4. "Sarah Barnett, New Zealand Eats, New Zealand Listener, Vol 213 No 3548, 10–16 May 2008". Diarsip saka sing asli ing 20 October 2008.