Menyang kontèn

Pageblug Covid-19 ing Switserlan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Pageblug Covid-19 ing Switserlan
Kasus per 100,000 penduduk miturut kanton
Peta kanton ing Switserlan miturut cacah kasus terkonfirmasi (ing 13 Agustus 2020)[1]
     1-99 cases      100-499 kasus      500-999 kasus      1,000-2,499 kasus      2,500+ kasus
LaraCOVID-19
Turunan VirusSARS-CoV-2
KapernahSwitserlan
Kadadéan kapisanLugano, Kanton Ticino
Surya wiwitan25 Februari 2020
(4 years, 3 months, 2 weeks and 4 days)
SumberWuhan, Hubei, Tiongkok liwat Milan, Itali
Kadaéan kang kacathet841,573[2]
Mari317,600
Mati
11,093[2]
Sana kang resmi
BAG Schweiz

Pageblug Covid-19 ing Switserlan yaiku bagean saka pageblug kabeh donya penyakit koronavirus 2019 (COVID-19) sing disebabke dening sindrom pernapasan akut abot koronavirus 2 (SARS-CoV-2). Virus kasebut terkonfirmasi tekan Switserlan ing 25 Februari 2020 nalika kasus kapisan Covid-19 terkonfirmasi sawise pageblug Covid-19 ing Itali. Wong lanang berusia 70 taun ing kanton berbasa Itali Ticino sing watesan karo Itali, dinyatake positif ngidap SARS-CoV-2. Lanang kasebut sadurunge ngunjungi Milan.[3][4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Cas d'infection au Sars-CoV-2 en Suisse" (ing basa Prancis). Tribune de Genève. 18 March 2020. Diarsip saka asliné ing 19 March 2020. Dibukak ing 13 August 2020.
  2. a b Federal Office of Public Health. "New coronavirus: Situation in Switzerland". www.bag.admin.ch. Dibukak ing 2021-06-11.
  3. "Erster bestätigter Fall in der Schweiz" (ing basa Jérman). Blick. 25 February 2020. Diarsip saka asliné ing 27 February 2020. Dibukak ing 29 February 2020.
  4. "BREAKING: Switzerland confirms first case of coronavirus". The Local. 25 February 2020. Diarsip saka asliné ing 27 February 2020. Dibukak ing 29 February 2020.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:COVID-19