Pacific Rim: Uprising

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Pacific Rim: Uprising inggih punika filem fiksi ilmiah saking Amérikah Sarékat ingkang dipunsutradarani Steven S. DeKnight, dhedhasar skénariyo anggitanipun DeKnight, Emily Carmichael, Kira Snyder, lan T.S. Nowlin dipunangkat saking cariyos anggitanipun Guillermo del Toro. Filem punika candhakan saking filem taun 2013 kanthi sesirah Pacific Rim. Ingkang maragani filem punika antawisipun John Boyega, Scott Eastwood, Cailee Spaeny dan Jing Tian, sesarengan Rinko Kikuchi, Charlie Day, lan Burn Gorman ingkang didhapuk malih awit saking filem sadèrèngipun. Filem punika badhé dipunbabar ing surya 23 Fèbruari 2018, déning Universal Pictures.

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Latar wingkin[besut | besut sumber]

Taun 2012, sadèrèngipun pambabaran filem ingkang kaping pisan, Del Toro ngendika bilih piyambakipun badhé ndamel filem candhakanipun[12] lan ing taun 2014 mèndel-mèndel sampun nyawisaken skénario ingkang dipunanggit sesarengan kaliyan Zak Penn sawenèh sasi.[13] Ing pungkasan sasi Juni, Del Toro mratélakaken bilih piyambakipun badhé ngarahaken filem candhakan punika lan badhé dipunbabar déning Universal Pictures Legendary minangka panyengkuyung wragad lan juru dum, ing surya 7 April 2017.[14] Ing wulan Juli 2015, dipunwartosaken bilih pandamelan filem punika badhé diwiwiti ing wulan November, nanging awit saking wontenipun gèsèh rembag antawisipun Universal lan Legendary lajeng mandheg. Amargi dèrèng pesthi lelakunipun filem iku, Universal lajeng wurungaken pandamelan filem punika.[15][16] Éwasemanten, sinaosa pandamelan filem saweg mandheg, Del Toro neglajengaken anggènipun ngrampungaken pakaryan nyerat skénario, lan dumugi wulan Oktober dipunpratélakaken bilih piyambakipun sampun unjuk atur dhumateng studio punapa ingkang sampun dipungarap, kalebet mbekta rancangan wragad pandamelan filem punika.[17]

Wulan Fèbruari 2016, studio lan Del Toro, lumantar Twitter ngendika bilih Steven S. DeKnight badhé nggantosi minangka sutradhara, kanthi skénario énggal ingkang dipunanggit déning Jon Spaihts, sawatawis Del Toro tetep badhé nyengkuyung minangka juru damel.[18][19].[4][6][20][21].[22][23]

Pamundhutan gambar utama filem punika dipunwiwiti ing surya 9 November 2016, ing Ostrali.[24][25] Surya 14 Dhésèmber 2016, sesirah filem punika kanthi resmi dipunwartosaken, inggih punika Pacific Rim: Uprising.[26][27] Surya 8 Maret 2017 pandamelan filem dipunwiwiti ing Tiongkok[28] lan pungkas ing surya 30 Maret 2017.[29]

Rilis[besut | besut sumber]

Pacific Rim: Uprising dibabar ing surya 23 Fèbruari 2018, déning Universal Pictures kalebet ing wujud 3D, IMAX lan IMAX 3D.[30][31]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Brooks Barnes (July 26, 2017). "Seesawing Fate of Legendary Reflects the Film Industry’s Volatility". The New York Times. Dijupuk July 25, 2017. 
  2. Jr, Mike Fleming (June 6, 2016). "‘Star Wars’ John Boyega Takes Lead In ‘Pacific Rim’ Sequel". Deadline. Dijupuk June 7, 2016. 
  3. a b c d e f Marc, Christopher (January 9, 2017). "Rinko Kikuchi and Karl Urban Are In ‘Pacific Rim: Uprising’; Character Names Revealed?". Omega Underground. 
  4. a b Galuppo, Mia (June 30, 2016). "Scott Eastwood in Early Talks to Join 'Pacific Rim 2'". The Hollywood Reporter. Dijupuk July 1, 2016. 
  5. Kroll, Justin (September 15, 2016). "Newcomer Cailee Spaeny Lands Female Lead in ‘Pacific Rim 2’ (EXCLUSIVE)". Variety. Dijupuk September 17, 2016. 
  6. a b Kroll, Justin (September 21, 2016). "‘Pacific Rim 2’ Adds Chinese Actress Jing Tian". Dijupuk September 22, 2016. 
  7. N'Duka, Amanda (October 18, 2016). "Pacific Rim 2 Casts Karan Brar; Neil Brown Jr. Joins Marlon Wayans In ‘Naked’". Deadline. Dijupuk October 19, 2016. 
  8. N'Duka, Amanda (October 11, 2016). "‘X-Men’ Actress Lana Condor Joins ‘Alita: Battle Angel’; ‘Pacific Rim’ Sequel Adds Ivanna Sakhno". Deadline. Dijupuk December 5, 2016. 
  9. McNary, Dave (November 21, 2016). "Chinese Action Star Zhang Jin Joins ‘Pacific Rim 2’". Variety. Dijupuk November 22, 2016. 
  10. "Mackenyu on Twitter: "I will be playing the role Ryoichi in the up coming film"PACIFIC RIM: Maelstrom" Very happy to be joining the team."". Twitter.com. 2016-10-26. Dijupuk 2016-12-14. 
  11. N'Duka, Amanda (November 21, 2016). "Shyrley Rodriguez & Chinese Stars Added To ‘Pacific Rim 2’; Cole Sand Enrolls In ‘Magic Camp’". Deadline. Dijupuk November 22, 2016. 
  12. Vary, Adam B. (July 14, 2012). "Pacific Rim Comic-Con panel: Giant robots! Giant monsters! Giant monster American Idol!". Entertainment Weekly. Dijupuk July 28, 2012. 
  13. ""Pacific Rim 2" Script In The Works, Says Guillermo del Toro". BuzzFeed. June 8, 2014. Dijupuk June 8, 2014. 
  14. McNary, Dave (June 26, 2014). "‘Pacific Rim 2′ Confirmed for April 7, 2017, Release". Variety. Dijupuk June 27, 2014. 
  15. Han, Angie. "‘Pacific Rim 2’ Delayed Indefinitely being replaced with Pitch Perfect 3". 
  16. Han, Angie. "‘Pacific Rim 2’ Pushed Off Universal’s Release Calendar; ‘Pitch Perfect 3’ Gets New Date". Slashfilm. Dijupuk 18 January 2017. 
  17. Han, Angie. "‘Pacific Rim 2’ Has a New Script Draft, Because Guillermo del Toro Does Not Give Up". Cinemablend. Dijupuk 27 January 2017. 
  18. Fleming Jr, Mike (February 23, 2016). "‘Spartacus’ Creator Steven S. DeKnight To Direct ‘Pacific Rim 2’". Deadline. Dijupuk February 24, 2016. 
  19. Goldberg, Matt (2016-05-12). "Pacific Rim 2 Hires Screenwriter Derek Connolly". Collider. Dijupuk 2016-12-14. 
  20. McNary, Dave (September 23, 2016). "‘Aftermath’ Star Levi Meaden Joins ‘Pacific Rim’ Sequel (EXCLUSIVE)". Variety. Dijupuk September 27, 2016. 
  21. D'Alessandro, Anthony (September 26, 2016). "‘Pacific Rim 2’ Adds ‘Emerald City’s Adria Arjona". Deadline. Dijupuk September 27, 2016. 
  22. N'Duka, Amanda (November 14, 2016). "Austin Stowell Cast In ‘Horse Soldiers’; Rahart Adams Boards ‘Pacific Rim’ Sequel". Deadline. Dijupuk November 15, 2016. 
  23. Evry, Max (July 26, 2016). "Pacific Rim 2: Charlie Hunnam is Not Coming Back". ComingSoon.net. Dijupuk July 27, 2016. 
  24. Perry, Spencer (November 9, 2016). "Pacific Rim Sequel Title Confirmed as Production Begins". ComingSoon.net. Dijupuk November 10, 2016. 
  25. "Steven S. DeKnight on Twitter". Dijupuk November 10, 2016. 
  26. Loughrey, Clarisse (December 15, 2016). "Pacific Rim 2 has a new title and it couldn't be more basic". The Independent. Diarsip saka asliné ing December 27, 2016. Dijupuk December 27, 2016. 
  27. https://mobile.twitter.com/pacificrimmovie/status/829776072640253952
  28. http://comicbook.com/2017/03/09/pacific-rim-uprising-john-boyega-chinese-launch-ceremony/
  29. http://screenrant.com/pacific-rim-2-uprising-filming-wrap/
  30. Pedersen, Erik (June 30, 2016). "‘Pacific Rim 2’ Starring John Boyega Gets 2018 Release Date For Legendary". Deadline. Dijupuk July 1, 2016. 
  31. Silas, Lesnick (April 23, 2015). "A New Universal Movie Calendar Shifts Warcraft and Pacific Rim 2 to Summer". Comingsoon.com. Dijupuk April 23, 2015. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]