Oven bata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
A oven bata kobong

oven masonry, utawa dikenal minangka salah sawijining jinis oven bata utawa oven watu, yaiku oven sing kasusun saka ruang panggang sing digawe saka bata, beton, watu, lempung, utawa tongkol . Sanajan tradisional dipecat kayu, tungku sing diobong batubara umume ana ing abad kaping 19, lan tungku masonry modern asring dipecat nganggo gas alam utawa bahkan listrik . Oprasi masonry modern ana gandhengane karo roti lan pizza artisanal, nanging biyen digunakake kanggo tugas masak apa wae sing ana gandhengane karo panggangan. Oven Masonry dibangun dening tukang batu .