Otto saking Yunani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Otto Friedrich Ludwig (basa Yunani: Όθων, Óthon; 1 Juni 1815 – 26 Juli 1867) yakuwi pangéran Bayern kang dadi rajané Yunani kang pisanan kawit wiwitané krajan dhèk 27 Méi 1832, nganti dhèwèké dicabut dhèk 23 Oktober 1862.

Otto jumeneng dadi raja nalika isih cilik. Mula iku, pamaréntahé diopèni déning telung bupati asal Bayern kang mèlu menyang Yunani. Nuli, nalika Otto wis dadi dhiwasa, Otto nyabut telung bupati mau amarga ora disenengi rakyat Yunani, banjur dhèwèké dadi raja wutuh. Akiré, amarga saka panyuwun, malah uga revolusi rakyat lan uga militèr, Otto dipeksa ngawèhaké konstitusi, dhèk 1843.

Sasuwéné mrentahé, Otto ora bisa ngundhakaké ékonomi Yunani lan ngadhegaké nyampuriné negeri njaba ing pulitik Yunani. Otto diusir saka Yunani dhèk 1862. Dhèwèké mati ing Bayern, dhèk 1867.