Othniel C. Marsh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Othniel Charles Marsh
Othniel Charles Marsh - Brady-Handy.jpg
Miyos (1831-10-29)Oktober 29, 1831
Lockport, New York, USA
Tilar donya Maret 18, 1899(1899-03-18) (umur 67)
New Haven, Connecticut, USA
Kabangsan United States
Lembaga Yale University
Lulusan saking Yale College
University of Heidelberg

Othniel Charles Marsh (Oktober 29, 1831 – 18 Maret, 1899) iku sawijining paleontologis. saka Amérika. Marsh iku salah siji tokoh èlmuwan pinunjul ing babaganiku; pratélan lusinan spéies lan téori asal usulé manuk minangka salah siji karyané.

Lair saka kulawarga prasaja, Marsh bisa ngrampungaké pasinaon saka bantuan pakliké sing sugih ya iku George Peabody. Sawisé lulus saka Yale College ing taun 1860 Marsh lelana ing donya nyinaoni anatomi, mineralogi lan géologi.

Karya[besut | besut sumber]

Othniel Marsh (center, back row) and assistants ready for digging.

Marsh njenengaké sawetara genera dinosauru: Allosaurus (1877), Ammosaurus (1890), Anchisaurus (1885), Apatosaurus (1877), Atlantosaurus (1877), Barosaurus (1890), Camptosaurus (1885), Ceratops (1888), Ceratosaurus (1884), Claosaurus (1890), Coelurus (1879), Creosaurus (1878), Diplodocus (1878), Diracodon (1881), Dryosaurus (1894), Dryptosaurus (1877), Labrosaurus (1896), Laosaurus (1878), Nanosaurus (1877), Nodosaurus (1889), Ornithomimus (1890), Pleurocoelus (1891), Priconodon (1888), Stegosaurus (1877), Torosaurus (1891), Triceratops (1889), Tripriodon (1889). Uga maringi jeneng marang subordo Ceratopsia (1890), Ceratosauria (1884), Ornithopoda (1881), Stegosauria (1877), and Theropoda. He also named the families Allosauridae (1878), Anchisauridae (1885), Camptosauridae (1885), Ceratopsidae (1890), Ceratosauridae, Coeluridae, Diplodocidae (1884), Dryptosauridae (1890), Nodosauridae (1890), Ornithomimidae (1890), Plateosauridae (1895), and Stegosauridae (1880). Dhèwèké uga maringi jeneng marang sawetara spesies dinosaurus. Dinosaurus Othnielia dijenengaké déning P. Galton, njupuk saka jeneng tokoh iki ing taun 1977, uga Marshosaurus bicentesmus (Madsen, 1976).

Rujukan[besut | besut sumber]

Wacan[besut | besut sumber]

  • University of California Museum of Paleontology. "Othniel Charles Marsh (1832-1899)". UC Berkeley. Retrieved 2007-03-07. 
  • "Othniel Charles Marsh (1831-1899)". Lefalophodon. National Center for Ecological Analysis and Synthesis. Retrieved 2007-03-07. 
  • The Scientific Contributions of Othniel Charles Marsh: Birds, Bones, and Brontotheres (Peabody Museum of Natural History Special Publication No 15) (Paperback) by Mark J. McCarren
  • Jaffe, Mark (2000). The Gilded Dinosaur: The Fossil War Between E. D. Cope and O. C. Marsh and the Rise of American Science. New York: Crown Publishing Group. ISBN 0517707608. 
  • Lanham, Url (1973). The Bone Hunters. New York and London: Columbia University Press. ISBN 0231031521. 
  • Wilford, John Noble (1985). The Riddle of the Dinosaur. New York: Knopf Publishing. ISBN 039474392X. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikisource
Wikisource basa Inggris ndarbeni kaca perkawis

This article incorporates text from the Encyclopædia Britannica Eleventh Edition, a publication now in the public domain.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Othniel_C._Marsh&oldid=964887"