Ombènan alus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Segelas cola disuguhake es batu

Omben-omben alus (waca § Terminologi kanggo jeneng liyane) minangka minuman sing biasane ngemot banyu berkarbonat (sanajan sawetara banyu vitamin lan jeruk nipis ora karbonat), pemanis, lan rasa alami utawa buatan Pemanis bisa uga gula, sirup jagung fruktosa tinggi, jus buah, pengganti gula (ing omben-omben <i id="mwJA">diet</i> ), utawa sawetara kombinasi kasebut. Minuman ringan uga ngemot kafein, pewarna, pengawet, lan / utawa bahan liyane.


Omben-omben alus diarani "empuk" beda karo omben-omben alkohol " atos ". Alkohol sing sithik bisa uga ana ing minuman ringan, nanging kandungan alkohol kudu kurang saka 0,5% saka total volume ombenan ing pirang-pirang negara lan lokalitas [1] [2] yen omben kasebut dianggep ora alkohol. . Pukulan woh, tèh (uga kombucha ), lan omben-omben non-alkohol liyane minangka minuman ringan teknis miturut definisi iki, nanging umume ora diarani. Banyu sparkling sing ora manis bisa dikonsumsi minangka alternatif kanggo minuman ringan.

Omben-omben alus bisa disedhiyakake kanthi adhem, luwih saka kiub es, utawa ing suhu kamar. Kasedhiya ing pirang-pirang format kontainer, kalebu komplong, botol kaca, lan botol plastik . Wadah ana macem-macem ukuran, wiwit saka botol cilik nganti wadhah multi-liter gedhe. Omben-omben kasedhiya ing restoran cepat saji, bioskop, toko, restoran santai, toko soda khusus, mesin penjual otomatis, lan bar saka mesin fountain soda . Omben-omben alus biasane disedhiyakake ing cangkir kertas utawa plastik ing telung papan sing pertama. Ing restoran lan bar makan santai, minuman ringan asring disajikake ing gelas sing digawe saka gelas utawa plastik. Omben-omben alus bisa diombe nganggo sedotan utawa dihirup langsung saka cangkir kasebut.


Gelembung karbon dioksida ngambang ing permukaan minuman ringan karbonat .
Minuman ringan ditampilake ing rak-rak toko.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Electronic Code of Federal Regulations". United States Government. Diarsip saka sing asli ing June 13, 2011. Dibukak ing February 25, 2011.
  2. "What Is Meant By Alcohol-Free? : The Alcohol-Free Community". Alcoholfree.co.uk. January 8, 2012.