Omah roti jaé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Omah jahe sing dituku toko khas

Omah roti jahe minangka permen anyar sing bentuke kaya bangunan sing digawe saka adonan cookie, dipotong lan dipanggang dadi komponen sing cocog kaya tembok lan atap. Bahan biasa yaiku biskuit jahe sing renyah digawe saka roti jahe - kacang jahe. Jinis modhél liya kanthi roti jahe nggunakake adonan godhog sing bisa dibentuk kaya lempung kanggo nggawe patung sing bisa dipangan utawa dekorasi liyane. Omah-omah kasebut, ditutupi macem-macem permen lan lapisan es, minangka dekorasi Natal sing populer.

Hiasi roti jahe sing dihias nganggo cermin, hussars, lan souvenir pasar ing Kroasia
Omah roti jahe Swèdhen disiapake. Glase dilebokake ing tembok.

Ing kasus paling umum, lapisan es kraton digunakake minangka adesif kanggo ngamanake bagean utama omah, amarga bisa digawe kanthi cepet lan mbentuk jaminan aman nalika disetel.

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]