Omah Tanggung jawab

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gerhard Skiba, Andreas Maislinger lan Gedenkdiener ing ngarep omah kelairan Adolf Hitler ngeling-eling babagan Hak-hak Austria ing Antarane Bangsa-Bangsa .

House of Responsibility (Omah Tanggung jawab) nggambarake ide babagan nggawe papan pertemuan internasional ing papan kelairan Adolf-Hitler ing Braunau am Inn ing Austria. Ing pusat iki, utamane para mudha saka saindenging jagad kudu bebarengan sinau babagan tanggung jawab, demokrasi lan anti-Semitisme. Ide kasebut asale saka ilmuwan politik Austria Dr. Andreas Maislinger, pangadeg Layanan Austria ing Luar Negeri.

Latar mburi konsep[besut | besut sumber]

Tantangan konseptual ing sekitar papan kelairan Adolf Hitler yaiku kasunyatan manawa papan kasebut dudu "situs pelaku", kayata Obersalzberg, Brown House utawa Reichsparteitagsgelände ; uga dudu "situs korban", kayata Auschwitz, Mauthausen utawa Hartheim, amarga Adolf Hitler mung lair ing omah kasebut lan mung nginep rong wulan ing kono. Ora ana hubungane karo Holocaust sing mesthi diputus utawa ditindakake ing omah kasebut.

Nanging, papan kelairan Adolf Hitler minangka papan sing nduweni makna simbolik, simbol kelairan Holocaust, kanggo sawetara simbol lair saka piala. Tantangan sing diwenehake yaiku carane ngelingi papan sing mung dadi simbol.

House of Responsibility yaiku babagan nggawe simbol liyane, simbol counter kanthi makna sing ngelawan saka apa tegese kelairane Adolf Hitler. Dewan Tanggung jawab duwe niat lan mbayangake supaya simbol laire Holocaust dadi simbol tanggung jawab, sinau, tentrem lan kreatifitas nalika bebarengan nggawe kutha Braunau am Inn dadi kutha sing makili nilai sing padha. [1] [2]

House of Responsibility bakal adhedhasar infrastruktur lan komunitas Layanan Austria ing Luar Negeri lan organisasi mitra ing saindenging jagad.

Deleng uga[besut | besut sumber]

  • Watu pangeling-eling papan kelairan Hitler
  • Dina Sejarah Kontemporer Braunau
  • Layanan Peringatan Holocaust Austria
  • Layanan Perdamaian Austria
  • Layanan Sosial Austria
  • Andreas Maislinger

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Turning the birthplace of Adolf Hitler into a House of Responsibility a proposed idea
  2. What will happen to the Hitler-Haus

Link eksternal[besut | besut sumber]