Ole Christensen Roemer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Ole Rømer
Ole Rømer (Coning painting).jpg
Ole Rømer, portrait by Jacob Coning from c. 1700
Lair (1644-09-25)25 Sèptèmber 1644
Århus
Pati 19 Sèptèmber 1710(1710-09-19) (umur 65)
Copenhagen
Bangsa Danish
Kondhang ing speed of light
Karièr ngèlmiah
Babagan Astronomy
Tandha tangan
Ole Rømer Signature.svg

Ole (Christensen) Rømer [o(ː)lə ˈʁœːˀmɐ] (25 September 1644, Århus19 September 1710, Kopenhagen) punika satunggiling ahli astronomi Denmark ingkang saged ndamel ukuran kuantitatif kacepetan cahya (1676). Namanipun seratanipun werni-werni, saged dipunserat kados makaten "Roemer", "Römer", saha "Romer".

Roemer naté nyambut damel kanggé Ratu Prancis; Ratu Louis XIV.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.