Ole Christensen Roemer

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Ole Rømer
Ole Rømer, portrait by Jacob Coning from c. 1700
Ole Rømer, portrait by Jacob Coning from c. 1700
Miyos (1644-09-25)25 Sèptèmber 1644
Århus
Tilar donya 19 Sèptèmber 1710(1710-09-19) (umur 65)
Copenhagen
Kabangsan Danish
Bidhang Astronomy
Kaahlian speed of light
Tapak asma
Ole Rømer's signature

Ole (Christensen) Rømer [o(ː)lə ˈʁœːˀmɐ] (25 September 1644, Århus19 September 1710, Kopenhagen) punika satunggiling ahli astronomi Denmark ingkang saged ndamel ukuran kuantitatif kacepetan cahya (1676). Asmanipun seratanipun werni-werni, saged dipunserat kados mekaten "Roemer", "Römer", saha "Romer".

Roemer naté nyambut damel kanggé Ratu Prancis; Ratu Louis XIV.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.