Olahan Yamal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Daging rusa garing

Masakan tradisional Yamal minangka bagean penting saka budaya nasional Nenets, Khanty lan Komi . Yamal minangka lahan berburu lan mancing dadi akeh panganan sing kalebu daging, unggas lan iwak . Woh wohan beri lan jamur uga akeh; iki nyebabake kasugihan "hadiah alas" ing meja Yamal. Saiki, masakan Yamal misuwur amarga macem-macem panganan khas Rusia. Yamal tuan rumah seneng ngrawat para tamu karo masakan tradisional Yamal lan duwe teh panas sing teka ing masakan Yamal saka Rusia. Teh wis dadi omben-omben nasional Yamal, diombe nganti anget lan nyenengake. Yamal ing Rusia sisih lor kanthi musim salju sing adhem, mula panganan kasebut kudu menehi nutrisi kanggo menehi energi masarakat supaya bisa urip sajrone musim salju sing dawa. Komponen penting masakan Yamal yaiku masakan sing anget lan panas. Woh- wohan lan sayuran seger asring digunakake amarga kudu diimpor, amarga ora ditandur ing tundra . Masakan Yamal digandhengake karo malosol lan stroganina . Masakan Yamal wis nyerep teknik saka wilayah liyane. Masakan Yamal adhedhasar daging rusa lan iwak ing kali Yamal, diperkaya karo jamur lan roti . Panganan sing paling misuwur yaiku masakan Yamal yaiku: Sup Ikan digawe saka burbot ), Malosol, Roti ing Selkup, Stroganina (Ikan Irisan), Chopsy Shomoh, Warka, Irisan daging, Wadhah panganan, Kulebyaka ( pie karo iwak), Aibat- nyarhul (iwak mentah).