Olahan Yahudi Sepharadik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Jajanan Boyoz, spesialisasi daerah Izmir, Turki ngenalake masakan Uthmaniyyah dening Sephardim [1]

Masakan Yahudi Sephardik minangka maneka warna olahan tradhisi masak sing dikembangake ing antarane wong-wong Yahudi Sephardi - wong-wong Yahudi Spanyol lan Portugal, lan asal-usul Iberia iki sing kasebar ing Sephardic Diaspora, lan pungkasane dadi Sephardim Timur lan Sephardim Afrika Lor nalika padha urip ing saindenging Mediterania ing papan kayata Turki, Yunani, Balkan, uga negara - negara Arab ing Asia Kulon lan Afrika Lor . [2] Masakan wong-wong Yahudi Sephardi uga kalebu masakan wong-wong sing dadi Sephardim Kulon sing manggon ing Holland, Inggris, lan saka papan-papan liya.

Couscous karo sayuran lan kacang-kacangan
Lemon jeruk ala Maroko

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Zhou, Weibiao (2014-06-04). Bakery Products Science and Technology. Wiley Blackwell. ISBN 9781118792070.
  2. "Ashkenazi Jews Embrace Sephardic Fare - My Jewish Learning". myjewishlearning.com. Dibukak ing 23 March 2018.