Olahan Sudan Kidul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Molokhia

Masakan Sudan Kidul adhedhasar biji ( jagung, sorghum ). Iki nggunakake ubi, kentang, sayuran, kacang-kacangan ( kacang, lentil, kacang ), daging ( wedhus, daging kambing, daging pitik lan iwak ing sacedhake kali lan tlaga), okra lan woh uga. Daging digodhog, dipanggang utawa di pepe. [1] Masakan Sudan Kidul dipengaruhi karo masakan Arab

. [2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Eating and sleeping - South Sudan - Africa - Destinations | Bradt Travel Guides". www.bradtguides.com. Dibukak ing 2020-03-07.
  2. https://www.tasteofsouthsudan.com/south-sudan-culture/