Olahan Siprus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pasar sayuran Rebo ing Nikosia

Masakan Siprus minangka tradhisi lan praktik kuliner sing asale saka Siprus. Pangaribawa banget saka masakan Arab, Yunani lan Turki, uga nuduhake persamaan karo masakan Italia lan Prancis

Bahan sing asring digunakake yaiku sayuran seger kayata zucchini, mrico ijo, okra, kacang ijo, artichoke, wortel, tomat, timun, salad lan godhong anggur, lan pulsa kayata kacang-kacangan (kanggo fasolia ), kacang polong, kacang polong, kacang-kacangan bermata ireng, kacang lan lentil . Pears, apples, grapes, oranges, oranges Mandarin, nectarines, mespila, blackberries, cherries, strawberries, woh anjir, watermelon, melon, avocado, jeuk, linglang, kemiri, badam, Chestnut, Walnut, hazelnut sawetara saka umum saka woh-wohan lan kacang-kacangan .

Makarónia tou foúrnou / Fırında makarna (pasta masak ing oven kanthi saus putih lan daging cincang)
Taramosalata, celupane iwak roe