Olahan Nepal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Nepali Dal-bhat-tarkari
Gaya Nepali Chilly Mo: Mo:
Nepali / Nepalin-gaya pitik panas CHOW mein

Masakan Nepal / Nepal kalebu macem-macem masakan adhedhasar kesukuan, lemah lan iklim sing ana gandhengane karo keragaman budaya lan geografi Nepal. Dal-bhat-tarkari ( Nepali ) dipangan ing saindenging Nepal. Dal minangka sup sing digawe saka lentil lan rempah-rempah, disajikake ing gandum, bhat - umume sega nanging uga gandum liyane - lan kari sayuran, tarkari . Bumbu biasane pickle pedhes ( achaar, अचार) sing bisa seger utawa difermentasi, (umume sayuran sawi garing sing diarani 'gundruk ko achar' lan lobak sing dikenal minangka 'mula ko achar') lan uga ana akeh nomer macem-macem. [1] Iringan liyane bisa diiris irisan jeruk nipis (nibuwa) utawa jeruk nipis ( kagati ) karo lombok ijo seger ( hariyo khursani ) lan papad goreng (panganan cakram sing garing lan garing). Dhindo (ढिंडो) minangka panganan tradisional Nepal.

Umume masakan minangka variasi ing tema Asia. Momo minangka pangsit gaya Nepal sing diisi daging cincang ing adonan glepung, diwenehi macem-macem bentuk banjur dimasak kanthi kukus. Iki minangka salah sawijining panganan sing paling populer ing Nepal lan wilayah Sikkim, Darjeeling lan Kalimpong ing India sing duwe etnis Nepal. Momo asline diisi daging kebo nanging saiki umume diisi wedhus utawa pitik, uga olahan vegetarian. Panganan khusus kayata sel roti, roti finni lan patre dipangan nalika festival kaya Tihar . Roti sel minangka roti seka krasan tradisional Nepali sing rasane legi. Panganan liyane duwe pengaruh Tibet lan India hibrida.

Chow mein minangka favorit Nepali ing jaman saiki adhedhasar mie goreng aduk gaya Cina. Iki minangka salah sawijining panganan makan siang saben dina sing paling disenengi ing rumah tangga Nepali / Nepal.

Dhindo Thali ing Restoran Thakali Nepal
Thukpa Nepal

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Pickle - Achar - Chutney". Food-nepal.com. Dibukak ing 12 September 2010.