Oblivion (filem 2013)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Oblivion
Barkas:Oblivion2013Poster.jpg
Poster bioskop
DisutradaraniJoseph Kosinski
Diprodhuseri
[1]
Diskénariyoni
AdhedhasarOblivion
déning
Dibintangi
Dimusiki
SinématografiClaudio Miranda.
Dibesut déningRichard Francis-Bruce
Perusahaan
prodhuksi
Radical Studios
Chernin Entertainment
Relativity Media
Ironhead Studios
Truenorth Productions
Dibabar déningUniversal Pictures
Tanggal metu
Resmi:
Australia:
Prancis:
[2] UK:
Suwéné
124 menit[3]
NagaraAmerika Serikat
BasaInggris
Rantaman$120 juta[4]

Oblivion nggih punika filem fiksi ilmiah saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2013. Filem punka dipunarahaken déning Joseph Kosinski. Piyambakipun ugi nganggit skénario ingkang kangkat saking novel grafis pakaryanipun. Novel kasebut dipunbesut déning Radical Comics. Kajawi punika, Joseph ugi nanggeljawabi minangka juru damel.[5][6][7] Juru paraga ingkang kadhapuk maragani filem punika antawisipun Tom Cruise, Olga Kurylenko, Andrea Riseborough, Morgan Freeman, Melissa Leo, Zoë Bell, lan Nikolaj Coster-Waldau.[8][9] Filem niki wiwitanipun badhé dipunbabar ing surya 2013. Nainging awit saking wonten pambabaran ambalan Jurassic Park 3D kalaksanan ing surya 19 Juli 2013, slot proyek punika maju dados kalaksanan ing surya 19 April 2013.[10] Miturut Kosinski, Oblivion punika reka ambalan filem-filem fiksi ilmiah taun 1970-an.

Pemeran[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Kit, Borys (January 19, 2012). "'W.E.' Star Andrea Riseborough, Olga Kurylenko Join Tom Cruise's Sci-Fi Thriller". The Hollywood Reporter. Dibukak ing March 21, 2012.
  2. "Oblivion – released". allocine.fr. Dibukak ing April 6, 2013.
  3. "Oblivion (12A)". British Board of Film Classification. Dibukak ing April 3, 2013.
  4. Fleming, Mike (May 20, 2011). "Tom Cruise Commits To $100 Million Universal Sci-Fi Pic 'Oblivion' For Fall". Deadline. Dibukak ing March 21, 2012.
  5. http://comicsbeat.com/that-oblivion-graphic-novel-will-probably-never-be-published/. Missing or empty |title= (pitulung)
  6. Steve Suno (July 22, 2010). "CCI: KOSINSKI ILLUMINATES "OBLIVION"". comicbookresources.com. Dibukak ing July 22, 2010.
  7. Matt Goldberg (August 4, 2010). "Disney Locks Down OBLIVION for TRON: LEGACY Director Joseph Kosinski". Collider.com. Dibukak ing August 4, 2010.
  8. Trumbore, Dave (January 19, 2012). "Olga Kurylenko and Andrea Riseborough Join Tom Cruise in Untitled Sci-Fi Pic". Collider.com. Dibukak ing March 21, 2012.
  9. Chitwood, Adam (March 15, 2012). "Universal Moves Sci-Fi Film OBLIVION Starring Tom Cruise Up to April 26, 2013". Collider.com. Dibukak ing March 21, 2012.
  10. Lussier, Germaine (March 15, 2012). "Joseph Kosinski's Tom Cruise Vehicle 'Oblivion' Moves To April 2013". /Film. Dibukak ing March 21, 2012.
  11. Breznican, Antony (April 27, 2012). "CinemaCon 2012: Tom Cruise dives from heaven to hell in Oblivion footage". Entertainment Weekly. Dibukak ing May 8, 2012. Italic or bold markup not allowed in: |publisher= (pitulung)
  12. Carp, Jesse (February 9, 2012). "Morgan Freeman Cast Opposite Tom Cruise In Joseph Kosinski's 'Oblivion'". Cinema Blend. Dibukak ing May 8, 2012.
  13. "Oblivion is based on the Radical Comics graphic novel Oblivion by Joseph Kosinski". boxofficemax.com.

Pranala luar[besut | besut sumber]