Menyang kontèn

Nusantara (kutha)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Nusantara
Calon kutha krajan Indonésia
Kutha Krajan Nusantara
Nusantara kapernah ing Kalimantan
Nusantara
Nusantara
Nusantara kapernah ing Indonesia
Nusantara
Nusantara
Koordhinat: 0°57′28″S 116°41′59″E / 0.95778°S 116.69972°E / -0.95778; 116.69972Koordhinat: 0°57′28″S 116°41′59″E / 0.95778°S 116.69972°E / -0.95778; 116.69972
Nagara Indonésia
Dhasaring ukumUU No. 3 Taun 2022
Dina dadi18 Januari 2022; 2 taun kapungkur (2022-01-18)
Pamaréntahan
 • BodyOtorita Kutha Krajan
 • PangarsaBambang Susantono
 • Wakil PangarsaDhony Rahajoe
Laladan
 • Gunggung2.561,42 km2 (98,897 sq mi)
 • Laladan Kutha Krajan561,80 km2 (21,690 sq mi)
 • Laladan Punjering Pamaréntahan68,56 km2 (2,647 sq mi)
Zona wektuWektu Indonésia Tengah (UTC+08:00)
Situs wèbikn.go.id

Nusantara utawa resminé ingaran Kutha Krajan Nusantara (Indonésia: Ibu Kota Nusantara)[1] ya iku calon kutha krajan Indonésia kang bakal diresmèkaké nalika 17 Agustus 2024 bareng karo pahargyan dina kamardikan Indonésia.[2] Kutha iki rencanané bakal dadi panggantining Jakarta, kutha krajan nagara kawit 1945. Kapernah ing pasisir wétan pulo Kalimantan kang sapréné isih kalebu péranganing provinsi Kalimantan Wétan, kutha iki dipétung bakal ngrakup aréa kanthi amba 2.560 km² kang ndarbèni gegumukan, alas, lan lempongan.[3][4] Nusantara diarep-arep bakal dadi provinsi anyar kang pisah saka Kalimantan Wétan,[5] mèmper karo Laladan Mligi Kutha Krajan Jakarta.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Undang-Undang Nomor 3 Tahun 2022 tentang Ibu Kota Negara". Article 1 and 2, Law No. 3 Taun 2022 (PDF). Archived 2022-02-20 at the Wayback Machine.
  2. Faris Mokhtar, Rieka Rahadiana (2022-08-02). "Indonesia Breaks Ground on Nusantara as Jakarta Sinks". Bloomberg.{{cite news}}: CS1 maint: uses authors parameter (link)
  3. "Nusantara Becomes The Name Of The New Capital City, This Is What It Means". VOI.id. 2022-01-17. Diarsip saka asliné ing 2022-01-19. Dibukak ing 2022-01-17.
  4. Mariska, Diana (2022-01-17). "Nusantara Is the Name of Indonesia's New Capital". TheIndonesia.id. Diarsip saka asliné ing 2022-01-19. Dibukak ing 2022-01-17.
  5. Hananto, Akhyari (2019-12-19). "Menyambut Provinsi Baru di Ibu Kota Baru". Good News from Indonesia (ing basa Indonesia). Diarsip saka asliné ing 2022-01-05. Dibukak ing 2022-01-05.