Nowy Dwór Mazowiecki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nowy Dwór Mazowiecki
POL Nowy Dwór Mazowiecki COA.svg
Lambang Nowy Dwór Mazowiecki
Image-Nowy Dwór Mazowiecki.svg
Lokasi Nowy Dwór Mazowiecki
Katrangan cekak
Provinsi: Masowia
Jembar: 28,27 km²
Padunung: 42.500 jiwa (2008)
Pelat nomer kendaran motor: WND
Situs wèb resmi:
Pulitik
Walikutha: Jacek Kowalski

Nowy Dwór Mazowiecki iku siji kutha ing Polen. Kutha iki kang ndunungi kira-kira 42.500 jiwa.

Sajarah[besut | besut sumber]

Nalika ing Perang Donya loro kutha iki didhudhuki Wadya Nazi Jerman. Nalika iku kutha iki ing basa Jerman diarani Neuhof (1939), lan wiwit taun 1942 Bugmünde. Para kang ndunungi Yahudi nalika iku dibabat entèk. Para sisané ijrah menyang Israèl. Ing Holon ana Dalan Nowy Dwór (רחוב נובידבור). Amerga ana sawetara wong Yahudi lan katurunané kang manggon ing kono.