Novaya Zemlya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Novaya Zemlya (basa Rusia: Но́вая Земля́, uga dieja Novaja Zemlja, lit. Lemah Anyar; uga dikenal ing basa Inggris lan Walanda dadi Nova Zembla ,Nurwègen Gåselandet (Lemah Angsa)) iku kepuloan ing Samudra Arktik ing lor Rusia lan titik ekstrem wétan laut ning Éropah ning Tanjung Zhelaniya (delok uga titik ekstrem ning Éropah). Kepuloan iki diopeni karo Oblast Arkhangelsk dadi Wewengkon Pulo Novaya Zemlya. Populasine kira kira 2.716 jiwa (sensus 2002), 2.622 jiwa antarané ana ning Belushya Guba, punika pemukiman tipe kutha kang dadi pusat administrasi Distrik Novaya Zemlya.