Nokoreach

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Nokoreach iku lagu kabangsané Kamboja. Sawise partai kraton, FUNCINPEC nelukake partai komunis, lagu kabangsan Iki digawe maneh. Lirike/syaire ditulis dening Chuon Nath. Lagu Iki digawe taun 1941 lan dienggo ing taun 1947.

Ing jaman pamrentahan Republik Demokratik Kamboja, lagu Iki dirobah lan diganti dadi Dap Prampi Mesa Chokchey lan dienggo sasuwene pamrentahan Demokratik Kamboja.

Lagu Iki wiwit dienggo maneh ing taun 1993.


Tèks[besut | besut sumber]

"Som pouk tepda rak sa moha khsath yeung

Iy ben roung roeung doy chey monkol srey soursdey

Yeung khnom preah ang som chrok krom molup preah baromey

Ney preah noropdey vong khsattra del sang preah sat thmr

Kroup kraung dèn Khmer borann thkoeung thkann"

Alihbasa[besut | besut sumber]

Indonesia

"Tuhan melindungi raja kita

Memberinya kebahagiaan dan kemuliaan

Untuk memerintah jiwa dan takdir kita

Sang pewaris pembangun kedaulatan

Kerajaan Khmer yang masyhur sejak masa lampau"

Jawa

"Gusti nglindhungi raja kita

Maringi panjenengane kabahagyan lan kamulyan

Kanggo mrentah jiwa lan takdir kita

Sang waris kanggo mbangun daulat

Keraton Khmer kang misuwur wiwit jaman mbiyen"